Dundret

DundretNär det gäller namnet Dundret är detta numera ett namn som står för många olika saker. I grund och botten är det dock ett fjäll som är beläget precis utanför Gällivare i Sverige. Denna topp mäter hela 823 meter över havet och är även ett stort turistmål i de norra delarna av Sverige. Här finns det ett stort skidcentrum som på den alpina delen erbjuder hela nio olika pister och backhoppning för den som inte har rädsla i kroppen. Vid Dundret ligger det även en stadion för längdåkning och här arrangeras varje år en skidtävling som bär namnet Dundret Runt, vilken har ett stort antal deltagare både när det gäller motionärer som professionella skidåkare.

När du vill besöka denna plats i Sverige finns det även möjligheter till många aktiviteter och boende. Hit kanske du väljer att förlägga en konferens som företagare eller så tar du bara en veckotripp tillsammans med familj och barn. Då finns hotell och konferensanläggningen Dundret, vilket också då bär samma namn. Här kommer du att träffa på många olika aktiviteter, god mat och fantastiskt fina rum med bra service. I och med detta kommer du att få Dundret två gånger. En gång som hotell och den andra gången som ett fjäll, vilket även är en perfekt kombination för alla som vill ha det roligt på en plats med vintersporter.

Dundret Runt – Här får du åka skidor

För dig som inte gillar utförsåkning och heller inte vill bestiga fjälltoppar, finns det ändå saker att hitta på i Gällivare. Dundret Runt är en skidtävling där du använder längdåkningsskidor. Här är alla välkomna och det finns till och med en tävling anpassad för barn. Detta är en stor skidfest som går mellan den 1-10 april och har naturligtvis det stora loppet som avslutning just den 10:e april, där du kan vara med och delta.